Roderöverlämning

BKS EL och Eleketronikmontering meddelar att två av delägarna från och med 2021-09-01 tar över rodret för verksamheten i Gäddede.

BKS meddelar att delägarna Jen Sjödin och John Jonsson tar över verksamheten efter grundarna Bodil Rustad, Kjell Ivar Wikström och Svante Jonsson.

Trion startade upp elektroniktillverkningen i Gäddede i mitten av 90-talet och har sett hur företaget vuxit allt eftersom åren har gått. Nu befinner sig verksamheten i ett läge som gör det lämpligt att lämna över facklan, berättare VD Svante till Evertiq. Ny VD för företaget blir John Johnsson.

– Vi har ökat vår omsättning under flera års tid, och de senaste tio har läget varit väldigt stabilt. Orderingången har aldrig sett så bra ut som den gör nu. Med den tryggheten och stabiliteten känner vi att det är ett bra läge att lämna över rodret, säger Svante.

Förklaringen till detta ligger enligt Svante i att företaget inte enbart sysselsätter sig med elektronikmontering. Sedan 5år tillbaka utför vi även elinstallationer.
Produktioner är häller inte enbart ämnad för kretskortstillverkning, utan innefattar även montering av färdiga produkter och testning.

Pandemin har heller inte lyckats slå ett grepp kring verksamheten, berättar han.

– Produktions- och ordermässigt har den inte påverkat oss, snarare tvärt om. Sedan har vi en komponentsbrist att hantera, men där har våra leverantörer gjort ett stort jobb och hjälpt oss att hitta det vi behöver för att produktionen ska rulla, tillsammans med våra duktiga medarbetare.

Det här är läget som delägarna Jens Sjödin och John Jonsson kommer att axla. Men varken Jens eller John är obekanta med verksamheten.

– Jens har varit med i 5 år och John i 11 år, de kan företaget utan och innan, och de känner sig båda mogna för att ta över, säger Svante, som tillsammans med Bodil och Kjell kommer finnas med i bakgrunden ett tag för eventuell rådgivning.

– Vi har haft ett stort stöd från kunder genom alla år, och många från den tiden finns fortfarande kvar hos oss. Vi vill även rikta ett stort tack till vår styrelseordförande, Bo Granqvist, som vi tog in vid den tiden och som stöttat oss sedan dess, säger Svante.

Vad är er känsla, nu när ni lämnar över nycklarna?

– Det känns jättebra. Vi har kompetens genom hela företaget och kommer fortsätta verka där vi är konkurrenskraftiga; att tillverka små serie med hög flexibilitet och i tätt samarbeta med våra kunder. Med vetskapen om att produktionen kommer stanna kvar här i Gäddede, avslutar Svante Jonsson.

BKS Elektronikmontage befinner sig just ni i en rekryteringsprocess där man, enligt Svante, kommer fylla på med mer muskelkraft under hösten, och då i produktionen.

Länk till original artikel